Ana içeriğe atla

Nitelikli

Aşkın şarjı var mıdır?

Çok güzel olmaz mıydı? Düşünsenize aşkınız gücü azaldığında hemen koşarak şarja takıyorsunuz ve hoopp yine ilk gün ki heyecanla devam edebiliyorsunuz. Gerçek dünyada bunu yapabilmeyi çok isterdim. Biliyorum ilişkiler böyle bir dinamikle yürümüyor, evet arkadaşlar farkındayım. Merak etmeyin... Sadece bence güzel olurdu. Çünkü gerçekten sevdiğiniz ve birlikte olmaktan mutlu olduğunuz biri var hayatınızda ve ona göre gücünüz azalmış ya da sevmenize rağmen sizin gücünüzün azaldığını hissediyorsunuz. Bunu hemen düzeltme fırsatını istemez miydiniz?   Ben çok isterdim... Belki şarja takma gibi tek bir aksiyon ile işleri yoluna sokamayabiliriz ama her iki tarafta isterse bir yol bulunabilir. Onca vakit ve yaşanmışlıktan sonra hepsini sadece batarya zayıfladı diye çöpe atmak benim kendi adıma yapmayı tercih etmeyeceğim bir şey. Ama tabii karşınızda sizi gerçekten istemeyen biri varsa zaten onca yaşadığınız şey de sadece sizin yaşadıklarınızdan ibarettir. Birlikte yaşadık diye düşündüğünüz her a

Venüs ile Mars


Gezegenler kavuşumu gibidir insan kavuşumları bazen güzel açı denk gelir, bazen ise 150 lik dediğimiz sıkıntılı açılar. İlişkilerde ki dinamiklerde bu şekildedir. Bazen coşkuyla konuşup bir anda doğru açıyı buldum der ve heveslenirsin. O kadar akıcıdır ki acaba cidden yakaladım mı doğru açıyı diye içten içe sevinirsin. Sohbet ilerler ve ilerler sonra bir anda "BAAMMM" karşı tarafın tavrı değişmeye başlar. Ne olduğunu anlamazsın. Düşünürsün , kafa yorarsın vs. ama bir türlü bulamazsın.

Bilemezsin ki senin için güzel açılı olan iletişim karşı taraf için bir anda da olsa; ki nasıl oluyor onu hiç anlamıyorum 150'lik açıya evrilmiş. Bir anda soğuk rüzgar eser, mesajlar seyrekleşir, samimiyet azalır, canımlar gider yerine "sağol" gibi askerlik arkadaşı teşekkürü kelimeler gelir. Siz kafanızda Venüs ile Mars kavuşumlu fantastik bir üçgen açı beklerken size düşen ancak 150'lik bir sıkıntı abidesi açı olur. 

Mars'lara sesleniyorum; bu Venüs'ler size daha ne yapsın? Kendi gibi olan, şeffafça kendini ifade eden insanları bulduğunuzda onların kıymetini bilmek yerine kendinize ufak ama gereksiz heyecanlar arayıp o güzelim şansınızı hiç etmemenizi tavsiye ederim. Bu tip insanlar günümüzde çok nadir olduğundan belki algılamanız daha uzun sürüyor olabilir. 

Venüs ile Mars'ın en güzel açı ile kavuşması ve uzun soluklu bir etki yaratması dileğiyle...




 

Yorumlar

Popüler Yayınlar