Ana içeriğe atla

Nitelikli

Aşkın şarjı var mıdır?

Çok güzel olmaz mıydı? Düşünsenize aşkınız gücü azaldığında hemen koşarak şarja takıyorsunuz ve hoopp yine ilk gün ki heyecanla devam edebiliyorsunuz. Gerçek dünyada bunu yapabilmeyi çok isterdim. Biliyorum ilişkiler böyle bir dinamikle yürümüyor, evet arkadaşlar farkındayım. Merak etmeyin... Sadece bence güzel olurdu. Çünkü gerçekten sevdiğiniz ve birlikte olmaktan mutlu olduğunuz biri var hayatınızda ve ona göre gücünüz azalmış ya da sevmenize rağmen sizin gücünüzün azaldığını hissediyorsunuz. Bunu hemen düzeltme fırsatını istemez miydiniz?   Ben çok isterdim... Belki şarja takma gibi tek bir aksiyon ile işleri yoluna sokamayabiliriz ama her iki tarafta isterse bir yol bulunabilir. Onca vakit ve yaşanmışlıktan sonra hepsini sadece batarya zayıfladı diye çöpe atmak benim kendi adıma yapmayı tercih etmeyeceğim bir şey. Ama tabii karşınızda sizi gerçekten istemeyen biri varsa zaten onca yaşadığınız şey de sadece sizin yaşadıklarınızdan ibarettir. Birlikte yaşadık diye düşündüğünüz her a

Beraber yaprak dökmek

Hayat hep mutluluk getirmez. Bazen hüzün, bazen dert tasa da hayatın bir parçasıdır. Peki insan hep bu derdi tasayı, üzüntüyü, sorunları hep tek başına mı göğüslemelidir? Zorunluluk mudur bu? 

Her birey kendi sorunlarıyla tabii ki tek başınada baş edebilmelidir. Bu kişilik için önemli bir özelliktir bana göre. Ama eğer sizinle mutluluğunuz kadar sıkıntınızı da paylaşabilecek biri varsa yanınızda, o durumda size bir omuz olabilecek ve bunu isteyerek yapacak biri etrafınızdaysa; beraber de yaprak dökebilirsiniz. Kim bilir belki sonra yeniden beraber daha güzel çiçek açarsınız? Her sorunu tek başınıza göğüslemeye çabalamak belki de size daha fazla yük getiriyordur, ne dersiniz?

Muhtaçlıkla, yetersizlikle destek almayı lütfen karıştırmayın. Destek almak, destek alabilmeyi kabul etmek sizi muhtaç kılmaz. Tam tersi hayatınıza belki bir insan katmanıza yardımcı olur. Gerçekten sadece iyi, mutlu , goy goy zamanlarda değil zor zamanınızda da yanınızda olan ve sizinle paylaşmayı isteyen insanı bulunca bunun kıymetini bilin olur mu?

Size gerektiğinde yapraklarınızı dökerken omuz olan ve hatta yapraklarını sizinle döken insan; sizinle yeşermeyi de bilen insandır. 

Bulunca bırakmayın... 




 

Yorumlar

Popüler Yayınlar