Ana içeriğe atla

Nitelikli

Aşkın şarjı var mıdır?

Çok güzel olmaz mıydı? Düşünsenize aşkınız gücü azaldığında hemen koşarak şarja takıyorsunuz ve hoopp yine ilk gün ki heyecanla devam edebiliyorsunuz. Gerçek dünyada bunu yapabilmeyi çok isterdim. Biliyorum ilişkiler böyle bir dinamikle yürümüyor, evet arkadaşlar farkındayım. Merak etmeyin... Sadece bence güzel olurdu. Çünkü gerçekten sevdiğiniz ve birlikte olmaktan mutlu olduğunuz biri var hayatınızda ve ona göre gücünüz azalmış ya da sevmenize rağmen sizin gücünüzün azaldığını hissediyorsunuz. Bunu hemen düzeltme fırsatını istemez miydiniz?   Ben çok isterdim... Belki şarja takma gibi tek bir aksiyon ile işleri yoluna sokamayabiliriz ama her iki tarafta isterse bir yol bulunabilir. Onca vakit ve yaşanmışlıktan sonra hepsini sadece batarya zayıfladı diye çöpe atmak benim kendi adıma yapmayı tercih etmeyeceğim bir şey. Ama tabii karşınızda sizi gerçekten istemeyen biri varsa zaten onca yaşadığınız şey de sadece sizin yaşadıklarınızdan ibarettir. Birlikte yaşadık diye düşündüğünüz her a

açık kalp

Kalbini açan insan... Ne kadar önemlidir bir bilseniz...

Kalbini karşısındaki insana tüm eksileriyle artılarıyla açarak ona hoşgeldin diyen insanların kıymetini bilen var mıdır peki sizce? Elbet vardır; denk gelmek lazım sanırım sadece. Çoğu denk gelemeyen insan için konuşmak gerekirse bu saf, iyilik dolu hareketi hiçe sayıp karşısındaki insanın iyi niyetini sömürerek onu uyuttuğunu zanneden kimselerle yollar kesişmiş demektir. 

Halbuki bilmezler ki saf olarak kendini açabilme yetisi aptal olmak demek değildir. Bir söz vardı; "Herkes her şeyi bilerek yaptı." diye... İşte bu bilerek yapılan her davranışı aslında görür ki kalbini açan insanlar da... Sadece karşısındaki insana benzemez o. Huyunu suyunu, davranışını, kendine saygısını kaybetmez. En başta ne ise öyle devam eder. Oyunlar yapmaz, -mış gibiler ile uğraşmaz, Eğer bir insana kalbini açmış ise zaten her şeyi ile oradadır o. 

Size kalbini açan insanları bulduğunuzda duygularınız karşılıklı değil ise buna diyecek bir şey yok zaten. Ama sizin de benzer şeyler hissetmenize rağmen hala ama hala aklınız alternatif aramakta ise, dışarda ne var başka diye bakınmaya niyetliyseniz; açık kalbi görmediniz demektir. Yazık...

Hep derim; beni tanıyanlar bilir: "Kıymet bilmek lazım bu hayatta." Doyumsuzluk sizi sonsuza taşımaz emin olun. Kıymetini bilmediğiniz en ufağından en büyüğüne her şey tek tek size ileride bir keşke yaratır emin olun. Bu nedenle eğer yaşadığınız hislerin, anların, duyguların önemini kavrayamıyorsanız, onlara sahip çıkıp değer vermiyorsanız, bu saydığım şeylerin kıymetini bilen insanları üzersiniz.

Üzülmesi gereken sizsiniz demiyorum asla; sadece bir gün ah keşke dediğinizde bu anların geri gelmeyeceğini söylüyorum. İçinizden ne ah keşke diyeceğim ya şunu da yaptım bunu da yaşadım oh diyenlere sesleniyorum: işte zaten bu cümle ile saydığınız hiç bir şeyin kıymetini hiç bir zaman bilmediğinizi kanıtlamış oluyorsunuz. Belki hiç keşke demeyeceksiniz ama hiç bir zaman da gerçek bir hissin önemini bilemeyeceksiniz. Saygı duyarım, hayat herkesin kendi seçimleri ile yönlenir.


Ben kıymet bilenlere sesleneyim en iyisi 😊 Dostlar; eğer karşınızdan karşılık olarak sadece anlık tepkiler alıyorsanız ve sadece bir alternatif olarak görülüyorsanız lütfen kendinize yazık etmeyin olur mu? 

Seviliyorsunuz açık kalpler 😇 Kıymetini bilenler ile kesişsin yollar🙏





 

Yorumlar

Popüler Yayınlar