Ana içeriğe atla

Nitelikli

Aşkın şarjı var mıdır?

Çok güzel olmaz mıydı? Düşünsenize aşkınız gücü azaldığında hemen koşarak şarja takıyorsunuz ve hoopp yine ilk gün ki heyecanla devam edebiliyorsunuz. Gerçek dünyada bunu yapabilmeyi çok isterdim. Biliyorum ilişkiler böyle bir dinamikle yürümüyor, evet arkadaşlar farkındayım. Merak etmeyin... Sadece bence güzel olurdu. Çünkü gerçekten sevdiğiniz ve birlikte olmaktan mutlu olduğunuz biri var hayatınızda ve ona göre gücünüz azalmış ya da sevmenize rağmen sizin gücünüzün azaldığını hissediyorsunuz. Bunu hemen düzeltme fırsatını istemez miydiniz?   Ben çok isterdim... Belki şarja takma gibi tek bir aksiyon ile işleri yoluna sokamayabiliriz ama her iki tarafta isterse bir yol bulunabilir. Onca vakit ve yaşanmışlıktan sonra hepsini sadece batarya zayıfladı diye çöpe atmak benim kendi adıma yapmayı tercih etmeyeceğim bir şey. Ama tabii karşınızda sizi gerçekten istemeyen biri varsa zaten onca yaşadığınız şey de sadece sizin yaşadıklarınızdan ibarettir. Birlikte yaşadık diye düşündüğünüz her a

Connected

İlişkilerde bağlanma süreci nasıl olmalıdır? Sizce bağlanma derecesi nasıl olmalıdır? Bağlanmadan bir ilişki yürütülebilir mi? Evet ise; sizce sağlıklı mı olur?

Bu gibi sorular hep kafamı kurcalamıştır. Bağlanma konusu bence kişiden kişiye göre değişen bir konu tabii ama ilişkinizde eğer bir bağlılık hissetmiyorsanız, bir şeyler eksik değil midir sizce o puzzle içinde? Yani ben karşımdakine bağlılık hissetmiyorsam benim kafamda hep sorumlulukta hissetmiyorumdur, saygı da duymuyorumdur gibi düşünceler beliriyor. İlişkide olunan insana bağlanma benim için güven verme, sevgini, aşkını ufaktan kanıtlama, varlığına şükretme gibi duyguları ifade ediyor. Bu nedendendir ki ilişkilerde karşımdaki insanda bir bağlanma göremediğimde o insanın benim hayatımda olmayı zaten en başında istememiş olması bariz oluyor benim adıma. İlişki isteyenler için söylüyorum tabii... Zaten bu tip bir şey istenmiyorsa bu konuda sorun yaratmaz. 

Birbirini boğmadan ama birbirinin varlığına, hayatında kapladığı yere, paylaştıklarının yoğunluğuna şükretmek ve bunlardan mutlu olmaktır benim için bağlılık. O insanı hayatının her saniyesine kabul edebiliyorsan eğer zaten o insana bağlısındır. Herkesin kendine ait alana, bazen zamana, eşref saatine göre belkide biraz uzaklaşıp kendini dışardan görmeye ihtiyacı olur ilişki sırasında ama bu ilişkiye bağlı olmama, onu yok sayma, umursamama, narsist yaklaşımlar sergileme ve hayatımdaki insan olarak bahsettiğin insanı değersizleştirme hakkını vermez kimseye. 

Bu sebeple evet eğer bir ilişkideyseniz belli ölçüler çerçevesinde bağlanmanın gerekliliğine inanıyorum. O insanın sizin hayatınızda bir yeri olduğunu bilmeye ihtiyacı var o ilişkinin içinde kalabilmesi için. Bu bir güven maddesidir bence. En azından ben öyle düşünür ve hissederim.

Her alanda olduğu gibi ilişkilerde de bağlılık dengesini tutturabildiğiniz ve sizin her anında yanında olduğunuz ve olabileceğiniz için mutlu olan insanlara denk gelmeniz dileğiyle...




 

Yorumlar

Popüler Yayınlar