Ana içeriğe atla

Nitelikli

Aşkın şarjı var mıdır?

Çok güzel olmaz mıydı? Düşünsenize aşkınız gücü azaldığında hemen koşarak şarja takıyorsunuz ve hoopp yine ilk gün ki heyecanla devam edebiliyorsunuz. Gerçek dünyada bunu yapabilmeyi çok isterdim. Biliyorum ilişkiler böyle bir dinamikle yürümüyor, evet arkadaşlar farkındayım. Merak etmeyin... Sadece bence güzel olurdu. Çünkü gerçekten sevdiğiniz ve birlikte olmaktan mutlu olduğunuz biri var hayatınızda ve ona göre gücünüz azalmış ya da sevmenize rağmen sizin gücünüzün azaldığını hissediyorsunuz. Bunu hemen düzeltme fırsatını istemez miydiniz?   Ben çok isterdim... Belki şarja takma gibi tek bir aksiyon ile işleri yoluna sokamayabiliriz ama her iki tarafta isterse bir yol bulunabilir. Onca vakit ve yaşanmışlıktan sonra hepsini sadece batarya zayıfladı diye çöpe atmak benim kendi adıma yapmayı tercih etmeyeceğim bir şey. Ama tabii karşınızda sizi gerçekten istemeyen biri varsa zaten onca yaşadığınız şey de sadece sizin yaşadıklarınızdan ibarettir. Birlikte yaşadık diye düşündüğünüz her a

Ya beğenmezse?


Yeni tanışma öncesi hep ilk sorduğunuz soru nedir kendinize? Hiç yüzyüze görüşmediğiniz bir insan için ilk düşündüğünüz şey nedir? 

Çoğu insan için ilk soru ne üzücüdür ki  "Ya beni gördüğünde beğenmezse ne olacak?"oluyor. Peki sizce neden hep karşı taraf odaklı bir soru ile başlanıyor? Neden ilk aklımıza gelen "ya ben onu beğenmezsem ne olur" değil de "ya o beni beğenmezse" oluyor?  

Yeni başlama potansiyeli olan ikili ilişkilerde önce kendinden ve kendinin ne istediğine emin olmak çok önemli. Önce kendine güven ve ne istediğini belirle, daha sonra karşına gelecek olan insanı ona göre değerlendir. İlk karşılaşma heyecanına bir şey demiyorum buarada o zaten olmalı. İçiniz bir kıpır kıpır  olur net bilgi😁 Ama bu kıpır kıpırlık merakla alakalı olmalı , kendine güvensizlikle değil.

 Karşınızdaki insana ne gösterirseniz onu alırsınız. Bunu yolda öğrenen bir insan olarak açık konuşayım öyle karşımdakini mutlu edeyime odaklanırsanız vay halinize... Böyle deyince de bunun kıymetini bilen insanlara da haksızlık etmiş oluyorum biliyorum ama emin olun o insanlar çok az sayıda ve karşınıza denk gelirse umarım sizde onların kıymetini bilirsiniz. Bu kategorinin dışında kalanlar için önce kendiniz ne olur... Siz sınırınızı belirleyin, sizinle olmak isteyen ona uyumlanacak zaten. Uyumlanmıyor mu? O zaman o kişi zaten istediğiniz değildir. Siz karar vereceksiniz. Ben bu insanı istiyor muyum? Ben bu insanı beğendim mi? Ben bu insanın yanında rahat edip kendim olabiliyor muyum? Karşımdaki insan beni mutlu etmeye çabalıyor mu? Bana saygı duyuyor mu? vs. vs. liste uzun, siz anladınız 😅

Önce siz anlaştık mı? Siz ne istiyorsanız sınırınız orası, bu kadar. 

Karşılıklı birbirinizin içini ısıtan bir iletişim yakalamanız dileğiyle...


 

Yorumlar

Popüler Yayınlar