Ana içeriğe atla

Nitelikli

Aşkın şarjı var mıdır?

Çok güzel olmaz mıydı? Düşünsenize aşkınız gücü azaldığında hemen koşarak şarja takıyorsunuz ve hoopp yine ilk gün ki heyecanla devam edebiliyorsunuz. Gerçek dünyada bunu yapabilmeyi çok isterdim. Biliyorum ilişkiler böyle bir dinamikle yürümüyor, evet arkadaşlar farkındayım. Merak etmeyin... Sadece bence güzel olurdu. Çünkü gerçekten sevdiğiniz ve birlikte olmaktan mutlu olduğunuz biri var hayatınızda ve ona göre gücünüz azalmış ya da sevmenize rağmen sizin gücünüzün azaldığını hissediyorsunuz. Bunu hemen düzeltme fırsatını istemez miydiniz?   Ben çok isterdim... Belki şarja takma gibi tek bir aksiyon ile işleri yoluna sokamayabiliriz ama her iki tarafta isterse bir yol bulunabilir. Onca vakit ve yaşanmışlıktan sonra hepsini sadece batarya zayıfladı diye çöpe atmak benim kendi adıma yapmayı tercih etmeyeceğim bir şey. Ama tabii karşınızda sizi gerçekten istemeyen biri varsa zaten onca yaşadığınız şey de sadece sizin yaşadıklarınızdan ibarettir. Birlikte yaşadık diye düşündüğünüz her a

Deliğe çekilmek


Çırpındıkça batmak ne demek bilir misiniz?

Hani böyle çamur yatağına yanlışlıkla bir ayağınız girer ve onu kurtarmaya çalıştıkça her harekette biraz daha dibe batarsınız ya... Bir de bakmışsınız tüm vücut çamura bulanmışsınızdır. 

İşte oldurmaya çalışıp bir türlü olduramadığınız ilişki denemeleri tıpkı buna benzer. Çırpındıkça, kendinizi, isteklerinizi, beklentilerinizi, kırgınlıklarınızı anlatmaya çalıştıkça bir de bakmışsınız boğazınıza kadar çamura batan tek taraf sizsiniz. Neden mi? Diğer taraf sizi duymadı bile çünkü...

Diğer taraf sizi duymuyor, dinlemiyor ve acıdır ki sizinle ilgilenmiyor. Zaten bunların tam tersi olsa bu kadar kendinizi anlatmaya çabalamanıza gerek kalmazdı. Her şey doğal akışında karşılıklı sağlıklı bir iletişimle yolunu bulurdu, ortada sorun falan da olmazdı. 

İşin özü şu;

Siz her içinizi ufakcıkta olsa kımıldatıp, ısıtma ihtimali olan insana yükselip , sadece sözde bazen sözde bile kalmayan hareketlere ümit beslerseniz sonunuz resimdeki gibi sadece çukura çekilmek olur. Çünkü karşıdaki insan sadece o an istediğine ulaşmak için bu hareketleri sergilemiştir müthiş bir oyunculukla. Bunca tiyatroya , bu kadar performans kasmaya ne gerek değil mi? Ama ne yazık ki yapıyorlar ve daha da üzücü olan kanıyoruz.  Onlar da bunun bilincinde tam bir profesyonel oyuncu edasıyla rollerini bu nedenle çok iyi oynuyorlar. 

Gerçeklik mi nerede? Yok öyle bir şey... Herkes kendine göre gerçek. İstediğini elde edene kadar yanınızda, hiç bir değeriniz yok. Bu nedenle bu tip insanları görünce kaçın. Ciddiyim kaçın. Eğer farkediyorsanız bir saniye bile yanında durmayın. Durmayın ki çamurdan nefes alamaz hale gelmeyin, deliğin en dibine kadar çekilmeyin. 

Kendinize yazık etmeyin. Hepimize söylüyorum. Yazık etmeyelim.




 

Yorumlar

Popüler Yayınlar