Ana içeriğe atla

Nitelikli

Aşkın şarjı var mıdır?

Çok güzel olmaz mıydı? Düşünsenize aşkınız gücü azaldığında hemen koşarak şarja takıyorsunuz ve hoopp yine ilk gün ki heyecanla devam edebiliyorsunuz. Gerçek dünyada bunu yapabilmeyi çok isterdim. Biliyorum ilişkiler böyle bir dinamikle yürümüyor, evet arkadaşlar farkındayım. Merak etmeyin... Sadece bence güzel olurdu. Çünkü gerçekten sevdiğiniz ve birlikte olmaktan mutlu olduğunuz biri var hayatınızda ve ona göre gücünüz azalmış ya da sevmenize rağmen sizin gücünüzün azaldığını hissediyorsunuz. Bunu hemen düzeltme fırsatını istemez miydiniz?   Ben çok isterdim... Belki şarja takma gibi tek bir aksiyon ile işleri yoluna sokamayabiliriz ama her iki tarafta isterse bir yol bulunabilir. Onca vakit ve yaşanmışlıktan sonra hepsini sadece batarya zayıfladı diye çöpe atmak benim kendi adıma yapmayı tercih etmeyeceğim bir şey. Ama tabii karşınızda sizi gerçekten istemeyen biri varsa zaten onca yaşadığınız şey de sadece sizin yaşadıklarınızdan ibarettir. Birlikte yaşadık diye düşündüğünüz her a

Love

Gerçek aşk nedir sizce? Ya da aşktan öte sevgi? İki insan birbirinden önce fiziken etkilenir. Bu ilk adım, bunu biliyoruz. Her ne kadar dış görünüş önemli değil denilse de , bal gibi biliyoruz ki ilk gördüğünde insanın içi ısınmıyorsa ya da kımıldamıyorsa kalbin o iş olmaz demiyorum ama daha yavaş ilerleyeceği kesindir. 

 Ya sonrası? Nasıl oluyorda belki de sadece miniminnacık bir kımıldama sonrası karşınızdaki insana zamanla içinizde büyüyen bir sevgi ortaya çıkıyor. Peki bu sevginin miktarı önemli mi? Dengesi önemli mi?

Eskiden sorsanız belki cevabım bambaşka olabilirdi. Fakat şimdi ki cevabım net; insan sadece ama sadece kendisiyle aynı seviyede durabilen, birbirini incitmeden, saygıyla ve en ama en önemlisi alma verme dengisini bozmadan yürütebildiği ilişkilerde var olmalıdır. Eğer bu denge bozulursa; işte o zamanla ortaya çıkan, sizin gözünüzden bile sakınarak büyüttüğünüz o sevginiz çöp olur. İlişkinin iki taraflı olduğunu hiç bir zaman aklınızdan çıkarmayın. Ne görürseniz aynı seviyede karşılık vermek, kendinizi koruyabilmek, sınırınızı belirleyebilmek ve karşınızda bu sınırları görüp sizi mutlu etmek için sizinle aynı çabayı sarfedebilecek insanı bulmak herkesin ümidi olsa gerek...

Elleriniz kavuştuğunda içinizde hiç şüphe olmadan sımsıkı tutabildiğiniz, sevginizi karşılığını bulabildiğiniz ve içinizi sımsıcak hissettirecek o insan; işte hayatın en büyük hediyelerinden biridir.

Birbirinizi bulunca bunun kıymetini bilin olur mu? Çok denk gelmiyor artık böyle şeyler çünkü...
Kavuşunca bırakmayın, tam tersi sımsıkı birbirinizi sarın...




 

Yorumlar

Popüler Yayınlar